Uitslag Speedo 23 januari 2011 in Boxtel

Zondag 23 januari stond in Boxtel de derde Speedo-wedstrijd van het seizoen op het programma. Namens Neptunus '58 kwamen er zeven zwemmers aan de start.

De jongste van de ploeg was Wessel Verhoeven (2000) die voor het eerst een Speedo-wedstrijd zwom. Helaas begon het niet zo goed, want op zijn eerste afstand, de 100 vrij werd hij gediskwalificeerd wegens een valse start. Geen tijd dus voor hem. Daarna zwom hij voor het eerst de 100 rug, waarop hij als zesde aantike.

Pim de Crom (1999) kwam drie keer aan de start. Op de 100 vrij was hij drie seconden sneller dan zijn pr uit oktober vorig jaar. Ook zijn tussentijd na 50 meter was sneller dan ooit. Pim eindigde als vijfde. Vervolgens zwom hij de 100 rug. Daarop was hij weer 0.4 seconde sneller dan vorige week met de competitiewedstrijd in Uden. Hij eindigde als zevende. Tot slot zwom hij de 100 school. Met een verbetering van zijn tien maanden oude persoonlijke record van vijf seconden eindigde hij als vierde. Het verschil met het brons was slechts 0.26 seconde!

Anouk van Os (1999) zwom de 200 wissel en 200 school. Op de wisselslag werd ze negende. Ze verbeterde haar pr met maar liefst 25 seconden. Op de eerste 50 meter vlinderslag verbeterde ze haar pr ook al met drie tellen. Op de schoolslag ging Anouk gewoon door met het verpulveren van haar pr's, want ze was 11,5 seconde sneller dan in oktober vorig jaar. Ze is nu nog slechts vier tellen verwijderd van een startbewijs voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Ze heeft nog tot eind april om die limiet te behalen. Anouk eindigde als vijfde op de 200 school.

Noud van Boven, Macs vd Doelen (beiden 1998), Jeroen van Dinther en Martijn Eickmans (1997) zwommen net als Anouk de 200 wissel en 200 school. Jeroen was op beide afstanden de beste van Neptunus '58 (tweemaal zevende) maar bleef net boven zijn persoonlijke records. Martijn werd elfde op de wisselslag en verbeterde zijn pr met vijf seconden. Op de 200 school bleef hij boven zijn pr en tikte hij als elfde aan. Macs en Noud werden helaas gediskwalificeerd op de wisselslag (hun vlinderslag ging niet helemaal volgens de officiële regels), maar hun tijden tellen toch. Macs was maar liefst dertig seconden sneller dan zijn oude pr. Zijn 50 vlinder was twee tellen sneller dan ooit. Ook Noud zwom twee pr's in één race: op de 50 vlinder was hij 0.22 seconde sneller dan vorige week en op de 200 wissel was hij maar liefst 16,5 seconde sneller dan zijn oude pr, welke al twee jaar oud was. Op de 200 school eindigde Macs als negende dankzij een verbetering van zijn pr met vijf seconden. Ook na 100 meter was hij nog niet eerder zo snel. Noud zwom eveneens 2 pr's: na 100 meter was hij 0.18 seconde sneller dan ooit en na 200 meter 2 seconden.

Uitslag

Tijden Neptunus '58


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'